2701:1148

Hej, 
Jag halvsitter i sängen hemma och funderar på varför jag har så fruktansvärt ont i huvudet. Det kan säkert bero på att jag har sovit mycket längre än vad jag brukar, eller så kan det bero på stress. Jag vet inte om jag känner att jag är stressad på sätt som jag brukar vara, utan det är mer en världslig stress som grundar sig mycket i hur världsläget ser ut idag. Det ororar mig, infekterar mitt varande och smittar mina drömmar. Jag tog i alla fall sovmorgon imorse, det kändes bra att kunna unna mig själv det nu såhär på en fredag. Och Adam hade seminarium i skolan så det var skönt att vakna upp när han var färdig med allt sånt istället hehe :-). 
 
Jag uppdaterade min kalender med en massa väsentligheter idag, jag måste verkligen bli bättre på att lägga in allting där, inte bara det som rör skola och jobb. Det är fint att kunna titta på hur mycket jag faktiskt gör när jag känner att jag inte gör något med mitt liv. Det är ofta som jag känner så nämligen, och då är det inte alltid så lätt att motivera mig själv till ens gå utanför lägenheten, något som jag vet med mig är ännu mer destruktivt. Apropå isolering så tittade jag och Adam på MindField med Vsauce igår. Där tog han upp just det att det är mycket farligt för hjärnan att inte få några stimulanser. Jag tycker om citatet "with a brain, you either use it or you lose it". Jag kan relatera till det mycket i mig själv, när jag befinner mig i skeden i livet där det mest känns monotomt och rutinmässigt så blir jag mycket mer lätt beängen till paranoida tankar, ångest, och i många fall depression. 
 
För att skriva om något lite mer positivt, och kanske på så sätt ha lite mer balands i livet, så ska jag snart börja min mentorsutbilning. Det ska bli väldigt roligt, även fast det kanske låter mer seriöst än vad det verkar. Jag kommer bli som en studdybuddy ungefär, hjälpa studenter som känner att de har svårt med att planera och liknande, komma fram till bra lösningar och ge lite mer stöd i just strukturer. En annan sak som jag ser fram emot är dagen då jag bestämmer mig för att bo i ett växthus. Under gårdagen fick jag nämligen lite ryck och började titta efter träd och palmer som en kan ha inomhus bland annat. Det resulterade i ett collage med inspiration, och ganska snabbt insåg jag att jag eventuellt vill bo i ett relativt litet hus, eller skjul, men med en stor tomt. Jag tänker mig värme också men mest vill jag faktiskt ha en stor tomt som jag kan vistas på, som jag kan plantera en massa växtligheter - festligheter. 
 
 
Här är collaget jag gjorde. Inga bilder är mina utan de är hittade på Ecosia, gjorde alltså en sökning på inomhus träd, bananplantor, plant home decor osv. Det var fint att bara bläddra igenom en massa fint. Jag tror att jag ska försöka göra mer sånt. 

2501:1226

 
Hej, 
Jag sitter i skolan just nu och försöker komma igång lite med tänkandet. Min dator verkar inte vilja samarbeta med mig helt vilket inte känns helt tryggt eftersom mycket av mitt arbete, om inte allt, cirkulerar kring att kunna använda mig av min dator, och student som jag är så har jag inte direkt ekonomin som tillåter att spontant köpa en ny likvärdig dator... Jag får helt enkelt börja spara mer aktivt till en dator, alternativt försöka åtgärda det själv genom blåsning av hårddisk och så vidare. 
 
Nu på förmiddagen har jag ägnat lite tid åt att uppdatera mig kring det som sker runt om på sociala medier, med extra betoning på allt som sker i relation till USA nye President och artiklar kring vederbörande. Jag känner mig kluven i hela diskussionen om personen i fråga eftersom jag inte finner någon större mening i att hela tiden sprida budskapet, men det är fenomenalt absurda åtgärder som vidtas av denne man och jag som medmänniska känner ett starkt behov av att engagera mig ännu mer. 
 
På tal om engagemang så gjorde jag precis en sökning på ecosia (ett hållbart alternativ till go ogle) om hur en kan vara värd för en protest och den första sökträffen som kommer upp är sidan till protestorganisationen som är emot organisationer som utfört aborter (Planned Parenthood i detta fall). Jag blev högst äcklad och besviken av detta och undrar varför det är så. Det gjorde mig i alla fall ännu mer målmedveten om att arrangera någon typ av protest eller liknande. 
 
 

2401:0824

 
 
Hej, 
Idag är det tisdag och jag försöker låtsas som att jag inte har haft världens säsmsta uppdatering här på bloggen det senaste året. Det är iofs en svår tanke att komma över eftersom jag verkligen inte har varit den bästa på att höra av mig här. Jag vet faktiskt inte vad det beror på annat än att jag inte nödvändigtvis prioriterar att skriva här längre, vilket jag finner är oerhört synd eftersom det är så fint att kunna gå tillbaka till det jag tänkt på när jag sitter och funderar på livet och vem jag har varit ibland. 
 
Så jag sitter i soffan hemma nu på en tisdagsmorgon, inga lampor är tända eftersom älskling ligger och sover. Jag tycler att det är fantastiskt fint att höra honom andas, inte enbart så jag vet att han lever, men för att det låter så gosigt. Jag blir avundsjuk på att han kan ligga kvar där tills han känner för det, eftersom han inte har föreläsningar förrän på eftermiddagen. Själv har jag handledning som amanuens nu på morgonen och förmiddagen fram till lunch, men jag tycker i och för sig att det ska bli oerhört kul att få vara handledare så jag är glad. Äter dock världens kanske tråkigaste frukost nämligen knäckebröd och kaffe, men det får duga när en inte orkar gå upp när första larmet ringer hehe. Skyller på att jag hade lite svårt att somna igår. 
 
Min tanke är i alla fall att jag ska bli bättre på att uppdatera, sen kommer det nog inte vara varje dag, flera gånger om dagen, utan mer i den mån jag hinner med. Det är svårt att motivera mig själv till att göra tid för att skriva här, tro det eller ej men jag vet liksom aldrig vad jag ska skriva här, jag vet inte vad syftet är egentligen. Jag tänker mig att syftet är att jag ska skriva det jag känner för, men att "känna för det" lite mer regelbundet. Vad sägs om att kanske ha en påminnelsenotis i mobilen? Hmm. Vi får se. Nu måste jag i alla fall äta upp och göra mig iordning, önskar er en fin dag. Kramar. 
 
 
Upp